Wednesday, 16 November 2011

Wordless Rabuday

Lebar pegaga giant ini adalah hampir 4 inci...manakala tingginya nak cecah 1 kaki..pegaga ke apa ni eh...

Pegaga giant @ Windsorland...mau makan buat ulam...ada beran?

27 comments:

  1. lebar betul daun pegaga ni.. ituelah pernah nampak tp tk sanggup pulak petik n makan buat ulam hehehe

    ReplyDelete
  2. Ada tumbuh banyak kat dalam pagar rumah I, one thing yg bagus pasal pegaga giant ni, cik sihpoot vavi pun takut nak mai, kalau tak habis orkid I kena makan buat ulam depa jer...

    ReplyDelete
  3. Bujal, takut aarr sebab besar sangat...takut tumbuh dalam perut..hik!

    ReplyDelete
  4. benda-benda macam ni selalunya ada la penghuninya...

    ReplyDelete
  5. SM, ah ko ni memandai jer...eh tapi ya ker? Baru tumbuh tau..aku tak tanam pun, tetiba je aku sedar2 nampak dua tiga batang.. Sapa yg tanam tu...

    ReplyDelete
  6. ha, tu la. aku bagitau, tapi kau nak nafikan pulak. bukti dah ada depan mata. aku malas je nak cerita lebih. nanti kang malam-malam kau asyik nak jenguk luar tingkap je. bunyi semut french kiss pun kau boleh terjaga.

    ReplyDelete
  7. Kalau nak citer, citer je la..x payah la bagi alasan itu ini..apa daaa...semut French kiss ka, dog doggy ka, pengiran sebelah mengaum ke, aku pedulik apa...

    ReplyDelete
  8. hoo, garang nampak. takpe, takpe... hahaa!

    ReplyDelete
  9. Garang..haha...aku makan anak tebuan la masa bekpes tadi...

    ReplyDelete
  10. sy pun byk pegaga ni kt umah..besar2 kan..tp keras sket..org kata.yg jenis nih..sesuai utk buat air..kalo ulam..yg jenis kecik2..daun nipis tuh

    ReplyDelete
  11. Erk? Sesuai buat air eh? Karang kalo buat air, minum...ada pengsan kalu, tapi nak try lah...

    ReplyDelete
  12. ha, aku rasa mesti kau teringin nak buat puding pegaga kan?

    ReplyDelete
  13. Puding pegaga? Owh good idea then...I might try it...ecechh hari berbahasa German...tu belum makan kek pegaga lagi tu...

    ReplyDelete
  14. buat kerabu boleh kot, hiris nipis2..

    ReplyDelete
  15. NP, nampak macam best tau..u rasa kalau I mix dgn kerang atau seafood ok tak?

    ReplyDelete
  16. air pegaga elok utk kesihatan...utk org kencing manis dan mcm2 lagi..tp org kata kena blend dgn akar2 skali..br mujarab

    ReplyDelete
  17. ah sudah, dua orang dah start nak bereksperiman pulak dah... nasib baik aku bukan spesimen diorang.

    ReplyDelete
  18. @LW
    haaa i syorkan pegaga tu mix with seafood lagi best ....
    kalau datang kat pasir penambang kuala selangor ni u can get big kerang with affordable price..

    eh SM, eleh..reverse saikologi tu.. walhal mintak kami ekperimenkan kau kan?? boleh boleh tak dak hal nyer...

    ReplyDelete
  19. cik asminah a.k.a strawberi: tang nak blend sama ahkaw tu yg tak ada beran tu...sebab dok terbayang akar dalam tanah, ada cacing berselirat...huhu...tak mungkin! Lagipun ngeri aahh sebab sizenya luar biasa...kalu rayyan tengok pun mungkin dia takut nak main..hihi..

    NP: teringin la nak pi pasir penambang nak cari big clam tu...musti best dan fresh tu...lagipun i suka nama pasir penambang tu...teringat nama penambang kat kat kota bharu...ada kan?

    kalau buat kerabu pegaga giant + seafood ni, ya calon tepat untuk dijadikan experiment adalah SM, dia lelaki budiman, tak kan nak tolak permintaan wanita baik budi macam kita ni kan? kan? support me k! hahaha..

    ReplyDelete
  20. boleh kalau bentuk fizikal aku berupa tikus makmal yang comel (gurau je). tak nak cubit pipi ke? hahahaa!!!

    ReplyDelete
  21. ingatkan pokok keladi tadi

    mak aiii, pegaga aper tu, teringin pulak nak tanam

    ReplyDelete
  22. SM, kalau ko tikus makmal yg comel, perkara yg aku nak buat adalah tarik ekor dan tonggeng biar tergantung...lepas tu masukkan dalam sangkar, letak wheel besar tu dan nak tgk wheel tu pusing x henti2, lepas tu aku tambah kuaci..hahaha sadis!

    CC, nak tanam ke? Ok boleh nanti kita cub letak dalam plastik semaian untuk CC k. Kalau dudel main kat pegaga tu mesti comel kan..hihi

    ReplyDelete
  23. LW: dan kau takde beza dengan Victor Frankenstein!

    ReplyDelete
  24. Hahaha...gotcha! So bila ko termasuk dalam vamp castle, ko x Akan dapat cari jalan kuar lagi dah...

    ReplyDelete
  25. gila, sebab tu aku pikir seribu kali nak lalu depan rumah kau... hahahaa!!!

    ReplyDelete
  26. Lalu x de masalahnya sebab ko masih di luar rumah...yg aku cakap ni kalau ko dah termasuk ke dalam rumah...kuar2 sok maunya....isk!!

    ReplyDelete