Monday, 7 November 2011

oren poppy seed muffin...!!!

Kebetulan
aku buat muffin
dia pun buat muffin
aku punya ada poppy seed
dia punya pun ada poppy seed
tapi dia pilih banana
aku pilih oren
ada telepati agaknya
petang ni tekak aku
sama taste dengan tekak dia
cuma muffin dia sedap!
tapi muffin aku...ntah!
kalau kata sedap
mesti korang ingat aku perasan
ahh tengoklah sendiri
tapi jangan compare
muffin aku dengan muffin dia..
aku guna resipi kedai kek
dia guna resipi sapa aku tatau
dia itu memang terer masak
aku pulak terer makan
dia blogger hebat
aku blogger tersekat-sekat
aah ada aku kesah..
dapur lain-lain..

23 comments:

  1. mai la barang 2-3 ketoi ka......baru tahu sedap ke tak!

    Uncle815

    ReplyDelete
  2. Hik!hik!hik, malu I tau...lain la uncle, specialize mandy rice dan segala bagai kan...I masak sekadar di pinggiran je...hahaha!

    ReplyDelete
  3. i suka gak makan muffin tapi tak suka ada menda2 mcm poppy seed ke apa tapi kalau ada fruits i suka... ada ke orang buat muffin taruk fruits???? kalau fruit tartlet tu mestilah ada kan??

    eh mana entry u dengan chef wan tu??? mana??? mana??? wahhh cam terpekik laa pulak kan...

    ReplyDelete
  4. NP, muffin boleh gak letak fruits tapi dry fruits le..u pernah makan tak nut meg muffin? Sedap gila babas...

    ooo u sempat tengok entry i dengan abang i tu ek...hihi..sorry terperasan jap...jap! jap tengah modified..

    ReplyDelete
  5. suka muffin dalam maswing sebab stewardess terlalu gojes!

    ReplyDelete
  6. Hahaha... 2 in 1 eh...strategic yang bagus la beb. Kalau macam tu ko kena nail maswing sentiasa ...

    ReplyDelete
  7. kalau maswing ada international kan best. aku sanggup hantar resume kat dubai.

    ReplyDelete
  8. Warghhh come again? Siyes la ko beb...haha terpaku dengan kegojesan stewardess eh?

    ReplyDelete
  9. mau taknya, kalau dah jalan sebelah aku tergelek-gelek macam itik serati elak taik.

    ReplyDelete
  10. serati elak taik..mwahahaah! ko tau tak..daging itik serati tu sedap oo kalu masak kari kampung..

    ReplyDelete
  11. betul, aku pernah makan daging itik chinese style. manis daging dia. cuma sebelum suap tu aku akan pastikan itik tu tak pernah pijak taik dulu.

    ReplyDelete
  12. @LW
    nutmeg i tak suka...
    itik nila pun i tak makan...

    ReplyDelete
  13. NP: kau patut cuba, sedap beb...!

    ReplyDelete
  14. SM, Wahahaha kalu dah namanya itik, musti ada terpijak taik lor....

    NP, nutmeg muffin sedap ooo...itik nila lagi sedap kalau buat kerutub..

    ReplyDelete
  15. kennot because when i see the muka of itik serati tu, terus mati nafsu i..i mean nafsu makan...

    ReplyDelete
  16. sebab tu aku suma makan bahagian dada je. takkan itik2 tu saje2 nak duduk atas taik kan?

    ReplyDelete
  17. NP, seb baik mati nafsu makan jer...jangan mati nafsu lain tau...hik!hik!hik!

    SM, amboi makan bahagian dada je ye....ahahahahaha!

    ReplyDelete
  18. abis tu, peha? macam budak2 je la makan peha.

    ReplyDelete
  19. SM: ada je la alasannya yer...ala aku tau ko makan seluruh bahagian itik serati tu...

    ReplyDelete
  20. Tapi apanya lagi? Dengan bulu2 itik sekali ke ko makan?

    ReplyDelete