Wednesday, 9 November 2011

Life...upside down

Jangan nak tipu
korang tak pernah rasa down
kalau dah namanya insan
musti ada rasa 'jatuh' itu dalam hidup
ayat motivasinya adalah
life is too short
let celebrate...
celebrate tu bukan maksud
joli katak gila babas sesuka hati
korang pun sure ada cara
nak celebrate life
to make it
more meaningful kan
aku celebrate life kalau
8 Nov 2011
Blood pressure: 137/75
Sugar level:3.4
Cholesterol: 4.3
That was great!
I never get these excellent reading before..heran!
tapi ini bukan bererti aku boleh makan sesuka hati
kalau dapat kekalkan rekod begitu
baru boleh up sikit celebrate life
maybe tengok konser rock ka esok lusa
ada sapa-sapa mau join...
buddy...hahahahaha

15 comments:

  1. Kak! Sy tumpang happy! Bacaan akak seme sgt2 baik! Yeay!

    Sape yg tak pnh down? Org gile je yg tak pernah down. Org kata die gile pun die tak kecik ati. Sy sendiri pnh down! Huhuhuhuhu!

    ReplyDelete
  2. MF: Thanks...yess! Akak pun teruja..maybe for those who don't hv any health problem, this is nothing for them but as for me i work hard for it! Alhamdulillah...
    Ya, kalau down...cepat2 ingat something wonderfull..hihi!

    ReplyDelete
  3. celebrate dengan konsert rock. macam best. tapi...

    ReplyDelete
  4. ya..kalau ada kekuatan...i will...let't rock our life bebeh...hahaha macam haram jadah je nafsu berfoya-foya aku!

    ReplyDelete
  5. nak berpoya-poya tahap poyo macamana pun, tu kau punya hal. janji jangan buat yang haramjadah sudah. yang tu dah jadi aku punya hal pulak! haha!

    ReplyDelete
  6. hahaha...disember beb...sempat lagi aku nak cari penaja tiket f.o.c ni nak pergi rockin kat PJ..ko minta la 'Adele' ko belanja..

    ReplyDelete
  7. adele aku boleh belanja, tapi...

    ReplyDelete
  8. Haiii..

    Thanks sbb suke dudel CC
    Tapiii CC tak ambik tempahan la
    Sebab takut tak leh puaskan hati customer

    soo sorry, nnt CC buat free tuk kamu satu ek ^_^

    ReplyDelete
  9. @SM
    sibuk dgn tapi..sudahlahhh!!!!


    @LW
    i kalau down, kena shoppping... tapi bila dapat statement kad kredit lagi tambah downnn...ha ha ha...
    sorry i tak reti lagi tentang bacaan tu...sebab i tak tahu takat bacaan mana yang normal...untuk BP, sugar level and kolestrol...

    ReplyDelete
  10. CC: owh tq..terharunya..suka!!! suka sangat dudel tu!!!

    NP: is ok..bacaan tu i letak untuk motivate diri sendiri...itu kira excellent tu sebab bagi penghidap hypertention macam i bacaan lazim normallynya 220/180, paras bahaya...kira macam tahap suicide le kalau bacaan macam tu.. bacaan yang i dapat tu sangat bagus..tegezut mak!
    sugar level kalau normal is 4 atau 5, bagi penghidap diabetes, kalau dapat less than 4, dah kira sangat baik..
    dulu cholesterol i 6.3, tinggi tu..after a month...dah jadi 4.3, bagus juga sebab dah reduce..harap i one of the winner for cholesterol challenge nestle omega plus..wish me luck ya!

    ReplyDelete
  11. ooo gitu.. manalah i tahu menda2 mcm ni sebab tak jadi kat diri sendiri kan..so awareness tu tak ada... ok ok good luck to you

    ReplyDelete
  12. NP, thanks...eh tapi kan dulu2 I pun pi shopping kalu down..shopping la sangat, shopping kala down ni shopping syaitan...bila balik rumah langsung x berkenan kaler baju...Dan tambah down bila tengok bil...haha kan..

    ReplyDelete
  13. minggu ni adalah minggu tapi aku. tapi, kenapa ek?

    ReplyDelete
  14. Ko memang nak kena ketuk ketampi, tak pun mai sini aku tarik telinga ko sampai putus...

    ReplyDelete