Thursday, 10 November 2011

Kek pelangi: CC/UG

Kek pelangi ini adalah kek hujung jari...saya namakan ia kek hujung jari sebab ia mudah disediakan dan saya sering membuatnya kerana ia mudah dan cepat selain rasa yang enak jika dimakan panas-panas.,.jangan lupa teh strawberi (NP/SM korang punya teh strawberry dari tanah tinggi bila nak ambik aar) atau earl grey tea atau boleh juga lipton yang diletakkan hirisan lemon untuk digandingkan dengan kek ini, duduk tepi tingkap..sambil berangan...

Cik Cempaka, nah kek pelangi untuk kamu...esok gerenti hari kamu seindah kek ini...err uncle gedek nak juga kan...share dengan Cik Cempaka ya...jangan gaduh2 tau!

15 comments:

  1. la, ada lagi ke teh tu? ingat kau dah setelkan...

    ReplyDelete
  2. Settle apanya dah penama teh tu adalah ko dan NP...kalu tea tu dah sampai ke tangan ko dan BP, baru aku isytihar settle...aku akan simpan sampai tahun depan, expire datenya lambat lagi...

    ReplyDelete
  3. cantik beb! TAPI kalau buat bancuhan teh tarik ok tak? atau tak sesuai sebab aromanya...

    ReplyDelete
  4. Boleh je kalu ko lalu minum teh Tarik perisa strawberrie...

    ReplyDelete
  5. akak LW,

    nk tanya nape pelangi akak tk cukup kaler? de kaler merah, hijau n kuning je? why not u name it traffic light cake? hahaha

    ReplyDelete
  6. giler gebus, colorful kek ni...

    serius..rasa nak ngap sangat2..pos la sket :D

    ReplyDelete
  7. MN, ahah...traffic light! Best gak nama ni kan...maceh!

    CC, gebus dan chumel macam dudel kan...okeh bagi address nanti boleh pos..siyes! Hihi...

    ReplyDelete
  8. corak pelangi tu sangat abstrak!

    kamu picasso!

    ReplyDelete
  9. Kek nie akak yg bt ke? Nmpk berselera je kak. Makan sepotong kek sambil menghirup teh o panas, sambil melayan senaman mata dengan melihat pemandangan hijau yg segar bugar. Wahhhhhhhh! Bestnya kak!

    ReplyDelete
  10. LW, klu diorang tak nak...sedeqah je kat i.. :p
    btw..bila masa kek rainbow ni sonang.. dah name pun berkaler2..lambat lg lerr nak masuk dapur ku.. tahap kesabaran ku adalah sgt tipis :D

    ReplyDelete
  11. my sista buat kek pelangi..7 kalers... i tengok pun tak kuasa..leceh..

    ReplyDelete
  12. gedek: tu bukan pelangi, tapi macam awan melarat-larat pulak. hahaa! tapi, nak kena rasa dulu...

    ReplyDelete
  13. Uncel Gedek: Picasso??? Ouchhh..No! No! No!

    MF: Yerp, akak buat..kek sempoi...eh tapi kan walopon sempoi, kek butter ni sedap kalau makan panas2. Resipinya adalah resipi lama tapi tekniknya menjadikan macam ombak pecah tsunami tu akak google dalam blog mamafami ke mamasya lama dulu...ya hijau musti ada dalam kek atau beskot akak...

    Blu: Nak ker? Mai la amik kat Windsor...hik!hik!hik!

    NP: Kek pelangi tujuh lapis tu I tak koserr..tak cukup kesabaran...yang ni pun tahap traffic light je bak kata Misznorul..hihi

    SM: macam awan larat ya, macam ombak tsunami pun ya..macam jason staton pun lagi la ya..sedap dilihat enak dimakan..hahahaha

    ReplyDelete
  14. aku rasa jason takde kaitan dalam ini gambar.

    ReplyDelete
  15. Memang x de kaitan sebab aku tulis Jason (balak aku) tu macam, macam tau..Dan macam itu adalah parodi yang mana parodi itu adalah satu istilah dalam sastera merujuk kepada satu keadaan seakan-akan pengambilan sifat, untuk disamakan dengan benda lain...jadinya dalam kes ini, Jason, yang mana balak aku tu adalah parodi kepada kek tu dan kek itu juga adalah parodi kepada Jason...

    Kah!kah!kah! Statement back up....tak mau kalah punya!!! Boleh?

    ReplyDelete