Thursday, 3 November 2011

Confuse...

Sejak aku jadi penghuni Windsor bermula tahun lepas
tiada apa yang menarik, kecuali jiran sebelah kanan aku
si Pengiran A yg suka press Cagiva dia mengaum2 bila hari minggu
setiap pagi...ada 2 3 ahsoo jalan malas, eksesais le tu
dan aku pun macam biasa, keluar 6 pagi, balik 8 malam
keluar rumah hari masih gelap, balik pun gelap juga...
ada dua gate nak masuk ke Windsor
yang tak lama lagi akan jadi Windsor Heights
chewaahh naik taraf le konon
ni semua usaha cina-cina taiko yg jadi jiran aku
yang semuanya dijaga oleh guard berbangsa India
ada dua orang guard yang aku pernah bercakap
namanya Kumar dan Gunar
si Kumar ni agak muda usia...awal 20-an
selalu berangan bila aku lalu
kalau aku lambat bayar maintenance
dia akan tunggu depan gate bila aku balik
tapi dengar citer dia dah blah, tak mau jadi guard lagi
setiap bulan aku kena bayar RM55
kalau ada kepala agung lebih
aku bayar untuk dua bulan terus
senang citer tak payah lagi dah
nak stop keta memalam nak bayar duit tu
kadang2 kalau ada makanan lebih event kat opis
aku tapau bagi pak guard tu makan
kannya apa, saja reward dia orang
aku kena buat baik, sebab kalau o/s
senang aku nak pesan diaorang
supaya jeling2 sket rumah aku
yang sentiasa senyap tu..
dan setakat ini, everything is ok
tapi yang buat aku confuse ni
seingat aku, aku cuma akan bayar extra
sebulan atau dua bulan jer...untuk duit maintenance
ada sekali tu, sampai empat bulan aku tak bayar
sebab kata Gunar, aku dah bayar
bulan depannya nak bayar untk next
kata dia aku dah bayar juga
tiga bulan berturut-turut aku dah bayar katanya
oklah aku akur, walaupun confuse...
gedebuk gedebak....semalam
aku nak bayar untuk November dan Disember
katanya November aku sudah bayar
seingat aku last sekali aku bayar pada awal September
untuk September dan Oktober
aku masih ingat, aku bayar dua bulan
ingatan aku pun x terjejas lagi rasanya
tapi si Gunar ni beria-ia kata aku dah bayar untuk November
dan duit yang aku dah bagi untuk November tu dah dibawa ke depan
maksudnya untuk Disember pun aku dah bayar
sungguh, aku belum bayar untuk November
apatah lagi Disember
kalau korang jadi aku
korang akan bertekak atau tidak
untuk menyatakan yang November dan Disember
sememangnya belum dibayar
memang aku confuse
diaorang tu hilang ingatan ke haper
atau aku yang amnesia
mak confuse!

10 comments:

  1. u jotted down payment tak? mesti la kan?
    atau pengiran cagiva tu dah tolong bayarkan??
    weeeiii kalau ada lawatan ke brunei, include my name yer?? jangan lupa i..i kawan u tau!!! ha ha ha

    ReplyDelete
  2. Kecelaruan otak gak nie kak. Kang klu kita ignore je kang, next time tetibe je dtg kate kite tak byr g. Hahahahah~

    Mcm ne tu kak? Abih tu? Apa tindakan akak? Akak ignore je ke?

    ReplyDelete
  3. NP: muahahaha...gi brunei ke, gi Klang ke,..atau balik ke Bukit Marak, musti i bitau u..hik!hik!hik! fenin kepala mak bila dok congak pasal payment maintenance ni...hehe..

    MF: tu la pasal, akak often balik keje malam...depa tu pun suka buat saspen kata dah bayar..ntah sapa tukang bayar...adakah Mr Drac..kih!kih!kih! Akak tengah fikir nak memperbetulkan keadaan...

    ReplyDelete
  4. dah dia berkeras kata dah bayar biarlah.
    bukan u tak nak bayar pun.hehe

    kalau ai la..

    ReplyDelete
  5. HI: kan...hehe...im thinking now...tapi rasa nak gak buat clerance dgn guard tu..

    ReplyDelete
  6. LW,
    kira rejeki lerr tu...
    ke diorang dah downkan maintenance fee you je yang tak perasan..

    anak i tanya...mommy orang yang dalam gambar *sambil tuju note 10 henget* siapa..dia dah mati ke belum..

    ReplyDelete
  7. tapi i rasa u kena betul2 buat clearance dgn guard tu..

    ReplyDelete
  8. Blu:x...fee nya sama...cuma i rasa mamat guard tu yg saja nak buat baik dengan i..cehhh mentang2lah sebab i selalu senyum dan angkat tangan kat depa...

    NP: i nak je buat clearance, nak bayar untuk november dan disember tapi i takut guard tu pulak yang rembat duit tu sebab depa dan kuarkan resit pada I...tak pe..one day nanti i nak sembang dgn depa jap...tanya betul2 kan..biar puas hati...

    ReplyDelete
  9. apakata cagiva tu digantikan exhaust pipenya dengan honda c70? Hahahahah

    uncle815

    ReplyDelete
  10. Uncle, kalu tukar mengaum sakan le tuannya hik!hik!hik!

    ReplyDelete