Saturday, 5 November 2011

1st time in my life...

Aku sayang company tempat aku kerja ini
pejam celik, dah nak masuk 16 tahun aku di sini
lima tahun lepas
aku pernah hantar surat resign
tapi big bos tolak tepi
dia kata:
ko gaduh dengan bos ko ke?
aku kata:
tak lah...nak dok saja
dia kata:
ko nak keje apa kalu benti?
aku kata:
dok saja, reschedule jap...
dia kata:
ko da fikir abes?
aku kata:
dah!
dia kata:
ko gaduh la ni dgn pompuan tu
aku kata:
(tak kata apa-apa, aku sengeh buat muka poyo)
dia kata:
ko amik cuti dua minggu
aku kata:
time kaseh tok!
dia kata:
lepas dua minggu ko repot duti balik
aku kata:
ok tok
yessszaaaa!!!
aku dah kerja 16 tahun
tak pernahnya tak cuti kalau raya
tiba-tiba
sekejap tadi
aku masih ngadap pc kat opis
aku dengar bang raya dari corong tv kat opis
mak, aku nak balik sekarang juga
tapi apa kan daya
aku kuli..
1st time in my life
i hv to work during raya...
hwaaaaaaaaaa!!!!!!

3 comments:

  1. Haha...I terlupa Ahad raya sebenarnya, bila dgr takbir br notice...

    ReplyDelete
  2. fuyoo....pekerja mithali ni....nanti dapat award dari PM! Hoh yeah......uncle pun bertahun2 tak dapat beraya dengan keluarga cuma lately dapat.......kalau miss tahun ni tak pa....tahun depan pun ada raya lagi....selalu uncle pesan kat staff lagu tuh! Kalau kita tak cuti tapi ambil emergency, silap2 esok dah tak kerja....so, mana lagi bagueh?

    Uncle815

    ReplyDelete