Monday, 17 October 2011

Uncle815

Tu dia aihh...uncle (kanan) dok pekena pai sayur sama Roba'i...both of u..thanks for coming to meet up kat balai bomba...
SEMALAM aku tak kerja, so tak tau apa berlaku dalam sokkabar sebab aku cuma baca sokkabar, sokkabar opis! Kalu nak harap beli...sorry! I won’t! Memang tak akan beli...sebabnya esok p opis sure ada sokkabar semalam dan semalam, malah kat opis aku sokkabar sampai awal sehari...advance punya sokkabar, so tak payah leh aku beli kan! Kalu korang pun aku rasa korang x akan beli sebab kat opis dah ada..mak tak kuasa nak buang duit eh!
Kebetulannya, bila hari minggu...aku berfoya-foya di cyber berziarah geng blogger...round punya round..singgah kat blog Uncle815...eh tetiba ada pengumuman wajah handsome dia kuar sokkabar...cewahhh...aku pun sampai opis pagi tadi, terus terkam meja sokkabar, uishh memang ada noo Uncle...hang memang dah femes satu Malaya...tak sangka blogger yang aku dok klik2 tu blogger femes eh...
Aku pun roger Uncle815 habaq pasai aku dah nampak muka dia kat paper...

Aku: Salam…amboiii handsome noo tercegat kat depan pintu Jeumpa D Ramo…mai ambik paper, cheq dah simpan 6 ketoi kat uncle…
Uncle: Horey! Jumpa kat mana?
Aku: Cheq dok ada kat Balai Bomba…(hik! Hik! Hik!)
Uncle: Wokey! Siap! Tey satoww!
Aku: Oraitt!! Mai cepat!
Uncle: Dok lari ni!
Aku: Lari dengan Charley Davidson ka?
Uncle: Tak mao jawab, dok lari ni!
Aku: Wakaka..habaq mai!
Uncle: Shh…dok cungap2 ni..
Aku: Habihh la kalu lagu tu..cer ambik napaih lekloq…
Uncle: Lari pakai seluar yankee…hahahaha!
Aku: Okeh, roger..mana? mai masuk!
Uncle: Wokey, seluar yankee boleh ka?
Aku: Boleh, baju all black ka? Hak dok ada gambaq don paku pakis tu..(uncle ni peminat rugby)

Finally uncle ni sampai juga ke balai bomba dengan kawan dia yang sopan santun sungguh..kebetulannya aku ada bawa pai sayur…apa lagi.. sambil pekena tea tarik sama uncle dan Roba’i..kami gedebuk gedebak dok bergebang berlabun sampai la aku kena masuk jumpa doctor…nak kena sedut darah lagi…Ok..itu la Uncle815 yg banyak pengalaman menguruskan hotel pat lima nam bintang nu…uishh untung noo!

9 comments:

  1. dia ada uruskan hotel berbintang. so, berapa bintang dia bagi kat pai kau tu?

    ReplyDelete
  2. dia tak bagi bintang tapi dia dok kata sedap noo! sedap...sambil dia makan...dia kata lagi sedap! ntahnya dia nak ambik ati aku je kot...haha..ahh ada aku kesah...

    ReplyDelete
  3. indikator terbaik kau boleh tengok dia punya dahi ada berapa kerutan...

    ReplyDelete
  4. ntah aku tak perasan plak ada bghape kedut...aku tengok depa makan ja...

    ReplyDelete
  5. Bila depa makan dgn senyum, tekak depa boleh terima, so aku konsider pai aku ok le tu.

    ReplyDelete
  6. kenapa i tak kenal pun uncle tu...

    ReplyDelete
  7. Salam LW.
    Thanks for terima kedatangan uncle dan colleague tempohari. Sangat terharu.....bila dapat jamah veg pie yang "out of this world" tu....great to be able to meet up with you too! Pasemmmborrr jom!

    uncle815

    ReplyDelete
  8. NP: uncle tu blogger otai..i kenal dia masa dia keje kat Makkah lagi walaupun i belum sampai ke Makkah...bila dia balik Malaysia...i terjumpa anak buah uncle ni..tu yang roger2 balik semula..

    Uncle 815: you are most welcome..and roba'e too, thanks for coming...nanti datang lagi tau...kita pekena banofee pie pulak..

    ReplyDelete