Friday, 14 October 2011

Rindu...

Pemegang gula kapas itu bukan aku. Jadi sila fokus pada gula kapas kuning itu saja, tak payah buang masa berteka teki adakah itu adalah Vampire jadi-jadian, abaikan objek lain...
Mengenang zaman kanak-kanak, gula kapas yang enak! Kalau dapat makan, rasa macam kupu-kupu, terbang bebas dalam hutan, hinggap mana-mana suka dan terbang lagi. Makan pun ada style..letak saja pada lidah dan ia cair perlahan.lahan...heaven! Tapi masa x boleh diputar..meninggalkan yg lalu dan menghadapi esok yg belum pasti rentak dan langkahnya...gula kapas yang manis! Melihatnya pun sudah menerbitkan warna pelangi dalam hati...ada merah jambu, biru muda, hijau pucuk pisang dan biji kundang, kuning apatah lagi...

Nota: Mak, saya sudah 'pos' hadiah untuk mak, abah dan nenek selepas Subuh tadi. Harap hadiah saya itu sudah tiba di pangkuan mak, abah dan nenek..(saya harap mak selamanya ada bersama saya...atau mak mahu saya berkunjung ke sana bersama mak?)

25 comments:

  1. dulu sgt suka makan gula kapas..kt kg panggil gula ling (nape nama lagu tu sy pun tak tau).
    skrg dah tua..makan sikit pun dah sakit gigi..
    gigi sensitif la kena pakai ubat gigi sensodyne

    ReplyDelete
  2. HI, sy suka buat salah curi-curi makan sebab arwah abah x bagi makan, manis sangat katanya!

    ReplyDelete
  3. Uncle suka yang kembang besaq2 tu.....10 minit buleh kecut dalam mulut.....nyap....nyap....sorang2......BLISS!!!

    uncle815

    ReplyDelete
  4. 10 minit eh..hahaha uncle lambat aarr..kalau saya 3 minit je ghaib....hik!hik!hik! Bliss + heavennn!!

    ReplyDelete
  5. Gula kapas nielah yg bt sy gigi rongak ms kecik kak!

    ReplyDelete
  6. kali terakhir aku pekena, dua minggu lepas kat petronas kertih. tapi tu la, sikit je. takut gigi rosak macam MF. hahaha!!!!

    ReplyDelete
  7. SM: owh ko pun suka kapas manis ini? aku baru pagi tadi pekena...tu yg geadabak kuning tu..pekena sambil taip entry..

    ReplyDelete
  8. i pun suka...sedap..my BIL siap ada machine utk buat cotton candy ni..

    ReplyDelete
  9. Blu: makaihh sampai ada machine untuk buat cotton candy ni..mahal tak? tolong cek berapa harga dan beli kat kat mana? tq!

    ReplyDelete
  10. SM - Adakah 'hahahaha' ko tu menggelakkan aku? Gelak ko adalah gelak jahat!

    LW - Akak lyn gula kapas kak? Akak jgn mkn byk2. Mkn sikit je. Akak kena igt gula dlm badan kak!

    ReplyDelete
  11. MF: layan juga sebab nampak cantik dan menggiurkan...tapi selalunya rasa sikit lepas tu bagi anak buah..kalau tak asyik teringat je! Thanks for concern...appreciate it!

    ReplyDelete
  12. masa kecik2 dulu kalau rasa tak abis nak makan gula leng ni, i ramas2 jadi kecik pastu telan cepat2...

    masa kecik2 dulu dapat gula leng ni pun dah ckup bahagia..sekarang?? dapat burberry agaknya akan bahagia... ha ha ha ..dasar...

    untuk statement u paling akhir, seram bulu roma i tau, u cakap mcm tu...one day kita akan ikut mereka juga... pasti...

    ReplyDelete
  13. NP: hahaha..dasar kedekut tau..tak bagi orang lain makan, sanggup tu kemek-kemekkan gula leng tu..hahaha...macam i x pernah buat kan!

    Yg last tu biasa...memang kita akan ikut dia one day nanti, cepat lambat je..

    ReplyDelete
  14. LW: tak minat pun, tapi pau orang punya sikit, teringin pulak.

    MF: gelak jahat la, apa lagi. hahahaaa...! (sekali lagi)

    ReplyDelete
  15. SM: ahh belilah sendiri...ko kan buat part time siang hari..hihi

    ReplyDelete
  16. aku kalau beli kena banyak, nak jaga status sebagai orang tak miskin. tapi lepas tu siapa nak habiskan?

    ReplyDelete
  17. Bagi je pada kanak2 kat flat kau...musti depa suka. Anggap saja itu adalah amal jariah yang kecil tapi besar..aku tengah cadang nak beli mesin buat gula kapas tu...sebab terlalu suka dengan rupa bentuk benda manis tu...

    ReplyDelete
  18. flat? aku duduk setinggan la. apa kata kau awetkan benda ni, lepas tu kau boleh jamu mata setiap hari dengan benda yang kau awetkan. mesti puas hati sebab takkan berubah bentuk dia.

    ReplyDelete
  19. Bukan flat eh? Ok lah...hmm cadangan yg bagus tu...awet dan aku boleh lihat tanpa terusik pun gula kapas tu kan...

    ReplyDelete
  20. hoho sungguh lamanyer x makan cotton candy nihs so this entry defo bring back down to memory lane! suka kalu kena lidah nanti dia meresap :D

    ReplyDelete
  21. Fiziskandarz, yerp..down memory lane kan...suka sangat makan cara notty, jilat sikit2...jap lagi habes..

    ReplyDelete
  22. wah kenangan lama tu. Banyak nostalgia.
    Memang gula ling ni jadi kesukaan. Ia besar tapi bila masuk mulut terus kecut.. kecik tapi keras .. hehe

    sekarang ada juga tengok tapi dah tak mau makan. Manis sangat takut kena penyakit ..

    ReplyDelete
  23. Rashid, gula ling ni rasanya semua org suka masa kecil kan..sekarang ni ampun lah kalau nak makan 1 plastic, setakat cubit tu bolehlah...

    ReplyDelete
  24. LW, alahai sowwy...baru dpt berjln ke blog kekwn hari ni.. nanti ahh i tanyakan my BIL mana dia beli machine candy floss tu..

    ReplyDelete