Thursday, 13 October 2011

Menu of the day...

Isnin: Quaker oat humble + segelas susu / nasi ayam goreng telur Awe
Selasa: Mihun siam pak tam poyo + air putih / food review
Rabu: Nasi beringin abang handsome + nestlo Yoges / food review
Khamis: Rojak pasemboq mamak samseng + cendol pulut / food review
Jumaat: Rojak buah abang kekwat + air putih / food review

Mamak samseng jual rojak pasemboq depan office aku...today Khamis, memang menu rojak lah..ni semua gara-gara uncle815 tunjuk gambaq mee rebuih kat entry dia..aku dah teringat nak makan mee gak le...mamak ni kalau aku muncul depan van dia, dia x leh kata apa...sebab aku akan buat macam kedai mee sendiri...ambik mee banyak mana aku nak, ambik kuah..bayar...kalau dia cakap banyak, aku banned rojak dia...tu pasai kalau aku mai nak beli, van rojak dia aku punya sekejap...

Haa bersih kan...kalau tak bersih awa12 lagi aku dah reject dari list makan2 aku...

Sorry buddy (NP), i tau u x suka cendoi pulut mamak ni kan...tak pa..kalau jumpa sok i buat teh stroberry kat u...biar I dan SM ja makan cendoi pulut ni...

Ini dah sesuku lesap dalam perut...kebuloq!
Kalau x sedap, aku x hingin makan rojak mamak samseng ni...masalahnya setiap Khamis, aku macam kena rasuk kaki tangan dan mulut menuju ke van mamak ni..betul2 depan office aku...tak tahan pasai kuah kacangnya yg meletopss tu...pekena pulak dengan cendoi pulut gula perang...hujan petir pun aku x sedar!

14 comments:

  1. ice blended strawberry tea would be okay.. dont forget to put small payung kat tepi gelas yang tinggi dan besar...

    ReplyDelete
  2. Un Un Gdek: nape pengsan? y? y? musykil neh? Hahaha...i tau..

    NP: owh yes, ada payung kecil dan ada passion fruit kat tepi gelas...then ada pretzel..

    ReplyDelete
  3. Tak suka rojak mee. Huhuhuhu!

    ReplyDelete
  4. MF: suka rojak mee dan cendol yang orang belanja.

    ReplyDelete
  5. MF: akak cuma makan mee dalam rojak saja...lenlain menu, bye bye...

    SM: ko bila nak belanja aku cendol plaza masalam...haha

    ReplyDelete
  6. LW: dah agak, mesti kena pau... tempat kerja aku sekarang dah jauh, kalau dulu bila ada urusan singgah jugak (selain usha barang kat kedai Buy&Sell kat sebelah tu)

    ReplyDelete
  7. eh kan ke ko keje kat plaza masalam tu?

    ReplyDelete
  8. bila masa pulak...! dulu aku ada urusan kerja kat situ je la beb... sekarang lagi jauh.

    ReplyDelete
  9. Cehhh pasai pa aku dok pikio ko keje kat situ eh?

    ReplyDelete
  10. kau konfius dengan apa yang pernah aku buat sebelum ni.

    ReplyDelete
  11. Konfius atau tidak, usia sudah mula memakan ingatanku...cehhh ayat insaf!

    ReplyDelete
  12. iya la kau, hilang ingatan sebentar takpe, tapi jangan jadi `kacang'...

    ReplyDelete
  13. Jadi kacang takpe, asalkan jangan kacang lupakan kulit...

    ReplyDelete