Wednesday, 19 October 2011

Huruf J...

Hardships of divorced women...
sentap kejap bila tengok words 'Huruf J'
It is a short docu by Afiq Deen
a grand prize winner of Freedom Film Festival 2011
I guess this is indie producer
and Afiq also came from divorced family
yeahh..for those who gone thru this word 'J'
i know, its hard
and difficult
but we are human
and awesome
and HE know the best for us...

7 comments:

  1. aku enggan komen lebih sebab aku pun anak yang datang dari huruf tu, dan aku tipu kalau aku katakan aku faham sepenuhnya. yang penting, tiap pagi selepas double click kat winamp, aku akan tekan J (lompat ke fail) dan kemudian taip lagu yang aku nak dengar sementara makcik2 mulut becok belum memekak.

    ReplyDelete
  2. X pe lah, ko faham dalam konteks ko sendiri and so do I...but sometimes I didn't understand why people tend to look narrow when they know that is J..basically we r human, we hv a same colour blood and we hv dignity..we didn't want to be what we are now but maybe I can say this is fate..we hv our own fate no matter who we are...

    Itu satu hal...satu lagi lagi..bertimbul file di mankamah shariah (setakat yg aku agar) pasal kes tuntutan mutaah, hadhanah dan lain2 yg belum settle...kena pulak kalau mangsa na'if pasal hak wanita/isteri...kesian ooo...alamatnya turun naik mahkamah ler...

    Whatever, double congrats to Afiq sebab terfikir nak buat short docu macam ni...

    ReplyDelete
  3. Kak, sy tau J tu Jamal Abdillah je kak (apekah??)

    Sy tak melaluinya. Sy tak tau mcm mane rasa. Tapi sy cuma boleh kata, apa ada pd title? Yg penting, kite happy! Yeay!

    ReplyDelete
  4. MF, if all human same thot like you...yayy!! Joget?..hehe...

    ReplyDelete
  5. janda tak per jangan jalang..
    kadang2 sesama wanita juga yang buat wanita lain jadi Janda... tu memang jalang habis laa
    orang yang tak janda pun kadang2 lagi hina dari orang yang bertitle Janda
    yang penting i jadi janda bukan salah i.. dan i janda meletup...ha ha ha....

    ReplyDelete
  6. pissed off sebab tak boleh tengok video clip tu..

    ReplyDelete
  7. NP: ya..wanita yg buat wanita lain jadi janda tu tersangatlah jalang.

    ..owh yess..janda meletop and voguee giteww kan...

    ReplyDelete