Saturday, 8 October 2011

Gembirakah kita...


gembira ke?
berasa gembira
bukan hak kita selamanya
kadang kala
kita berasa gembira
sebenarnya tiada
pun masih mahu berasa gembira
itu pinjaman saja..
bak kata sesetengah rakan
plastik semata-mata
hahaha...
ya saja
kita perlu berasa gembira
supaya orang nampak kita suka
sekali sekala
gembira adalah lara
pun begitu
telan saja
kerana gembira
adalah sementara.

14 comments:

  1. berpura-pura gembira juga mungkin akan membuat kita sedikit gembira.

    ReplyDelete
  2. sememangnya hidup ini penuh kepura-puraan..sebab itu kita sebut kita berada di atas pentas besar..

    ReplyDelete
  3. i'm happy but i know she is not happy and pretend to be happy for what she got...

    ReplyDelete
  4. she deserves...but we hv to make sure that all happiness is belongs to us..

    ReplyDelete
  5. happy birthday to you... hahaha!

    ReplyDelete
  6. Hahaha...advance punya happy birthday aarrr...lawak le kau!

    ReplyDelete
  7. kalau kau nak pura-pura happy selalu, kau kena pura-pura setiap hari adalah birthday kau. barulah kepura-puraan kau tu mendatangkan bekas. tips daripada Ustaz SM.

    ReplyDelete
  8. Masalahnya bagaimana aku nak pura2 sebab aku x pernah tau apa rasa bila ada org wish birthday...aku dok wish pada org ada le kot...

    ReplyDelete
  9. wish pada diri sendiri (gurau je). lagi elok macam tu, daripada orang yang wish kat kita tu tak khlas. cuma nak menunjuk ambik berat je, padahal zero...

    ReplyDelete
  10. owh wish pada diri sendiri itu sudah semestinya..siap beli hadiah untuk diri sendiri pun ya...

    ReplyDelete
  11. ...mengingatkan aku terhadap babak dalam mr. bean yang membelikan hadiah untuk dirinya sendiri.

    ReplyDelete
  12. hahaha..aku setiap tahun buat kerje ni...ok what?

    ReplyDelete
  13. rupanya semua aksi badut dalam mr. bean tu memang betul2 berlaku (sori beb).

    ReplyDelete
  14. Apa nak sori beb, bukan aku sorang buat keje beli hadiah untuk diri sendiri ni...ramai lagi..

    ReplyDelete