Saturday, 1 October 2011

Cholesterol Challenge with Nestle Omega Plus

Belum apa-apa, dia orang ni laju je tikam lengan aku..sedut darah perlahan-lahan macam lintah kebulur dan bila siap sedut, dah penuh satu balang kaca kecil...diberinya segelas susu dan dua keping sandwich.. Sakit gila...nasib baik kau buat projek sihat, kalau tidak tak hingin aku bagi darah aku ni...
Ini le bendanya...aku kena minum dua gelas setiap hari. Segelas pagi dan segelas malam...walaupun susu ni selalu kacau isi perut aku...tapi sebab percuma dari supplier untuk program reduce cholesterol ni, maka aku sanggup minum. Lagipun susu menyihatkan...
Ini yang dah siap bancuh...rasanya nilai segelas susu ni sama tak dengan satu tabung uji kecil darah aku yang dah disedut??

Nothing to do on Saturday...eventho ive a lot of works to do..i decided to enter a program : Nestle Helps Lower Cholesterol for 30 days. It quite interesting which all participant have to check their cholesterol level first, drink 2 glasses of milk everyday and take healthy food. Tu yang kena hisap darah sebab organiser nak kira berapa cholesterol dalam badan, dan selepas sebulan, berapa yang direduce.
And the winner will get cash money RM500...woohooo wish im among the winner after a month. Kalau aku berjaya reduce banyak....best! Yang mengujakan tu, bukan satu winner, depa cari 20 winner dan pesertanya cuma 30 orang termasuk aku.

Walaupun aku lactose intlerance, aku tetap nak masuk sebab milk is good for our health and for those who concern abt healthy life...come join me. So mulai sekarang dan selama 30 hari...ada banyak task kena buat supaya target RM500 ada dalam tangan akan tercapai...so that aku boleh buat entry Mission Accomplished! Hahaha...belum apa-apa dah berangan nak menang..oklah...aku nak masak, esok ada visitor nak datang Windsor. Chiao!

7 comments:

  1. Nak bagi ilang kolestrol .. kena kawal makanan berlemak berminyak. Tapi itule yang biasanya kita bedal .. hehe

    ReplyDelete
  2. Yerp...yg x boleh makan tu le yg sedap...sigh! Tak pe...I dok nampak RM500, memang mata duitan...hihi!

    ReplyDelete
  3. gambar first tu seriau!

    Ya ! uncle takot jarom!

    ReplyDelete
  4. What...uncle pun allergic jarum ka...X dpt nak tolong aarr...

    ReplyDelete
  5. Cool gila! Nape sy tak jumpe ujian2 koletserol mcm nie? Sy nak test gak badan sy nie!

    ReplyDelete
  6. Haha..akak pun kebetulan terjumpa...terus buat pejam mata je walaupun tahu tangan musti kena cucuk dulu sebab kena ambik darah nak cek kolesterok before start the challenge.

    ReplyDelete
  7. Your write-up features vеrifіed useful to mе peгѕonally.

    It’s very educational and you really are naturally extremely ωеll-іnformed in this гegion.

    You hаve popped my οwn еye for you to varіous thoughts about thiѕ kind of subject using inteгesting anԁ sound ωritten сontent.


    Review my site - phentermine

    ReplyDelete