Saturday, 8 October 2011

Breast cancer

mari layan 'selamat ulang tahun sayang' abaikan lagunya tapi perhatikan liriknya..ditulis oleh fedtri yahya..aku rasa liriknya penuh makna...

Isk..ngerinya kalau bayangkan mengenai breast cancer ni..
habis rosak semua..
memang x leh pakai dah
jadi, sila buat pemeriksaan awal
di rumah..
kalau nak lebih detail,
sila buat mammogram
di Pusat Kanser Kebangsaan
di Kg Baru
family history aku memang
takde yg kena sakit macam ni
tapi kena concern
sebab breast cancer
adalah pembunuh
no 1 wanita
Pantai Medical Center
ada buat charity bazaar
untuk kempen ini
aku pergi menyibuk
saja layan mata
ada imran ajmain buat fashion show
sama altimet
dan fazli yaakob
bolehlah..

6 comments:

  1. musti lirik tu sedih...
    mak tak sangguppp nak dengar..nanti mak nangis... uhuksss...
    jiwa kacau sebab tk jumpa kasut...muahahaha...

    ReplyDelete
  2. Hmm..NP, ya liriknya meruntun perasaan kalau dihayati, tapi kalu setakat dengar gitu2 jer memang x dak apa la..laa nak beli kasut lagi ek? Isk! Isk! Isk!...hihi

    ReplyDelete
  3. penyakit barah ni mmg serius kalau kita tidak serius ...bahaya..

    ReplyDelete
  4. Yerp...x kira barah apa pun, ia bersifat membunuh. So, En Daddy boleh bitau ibu twins buat papsmear atau mammogram ya...just a precautious.

    ReplyDelete
  5. silalah buat pemeriksaan dengan cepat...tak mustahil lelaki pun sekarang ada masalah yang sama..

    uncle815

    ReplyDelete
  6. ya..betul tu tak kira gender, kalau nak kena, kena je. opismet saya kena barah prostet..ngeri!

    ReplyDelete