Sunday, 9 October 2011

Bread pudding..

Custard gravy...2 cups of fresh milk, 2 tea spoons of custard and 2 table spoons of sugar..boil till thick..

Magic...sekejap lagi tinggal 1...

Whole meal bread..recycle...

Sapa curi lagi 3???
Nota: Brat, hari ni poyo, aku malas masak nasi, masak puding roti je..esok aku hantar kat opis ko ya..nanti ko belanja je lah aku secawan pull tea kat kedai mamak bawah opis ko tu.

18 comments:

  1. tapai ubi dah abis ke? aaarghh....!

    ReplyDelete
  2. tapai ubi ada tersimpan kemas dalam peti ais, tunggu masa nak proses jadi puding @ desert..kalau aku rajin ia akan jadi kek...

    ReplyDelete
  3. kek? kalau puding tu aku tau la (tu pun kau yang `bitau'). tapi kek...

    ReplyDelete
  4. ya..kek..nape? ko tak cayer ke? anything can..creativity beb...one fine day...u shud try tapai version in cake...

    ReplyDelete
  5. jangan tapai tu kau buat inti karipap sudah...

    ReplyDelete
  6. Kak! Terliur sy dibuatnya! Yummeh!

    ReplyDelete
  7. Terliur eh...weekend ni datang rumah..makan...ngee!

    ReplyDelete
  8. SM: tapai tu banyak guna..boleh buat puding, kek, goreng, aiskrim, jus pun boleh kalu ko sanggup minum..

    ReplyDelete
  9. semua aku sanggup, kalau ada yang sanggup buat. hahaha!!!

    ReplyDelete
  10. eleh cakap je...hari tu penat aku buat agar2 air tebu..kali ni kalau aku buat tapai layer cake...siap ko kalu x datang! tau le aku nak ambush plaza masalam tu...

    ReplyDelete
  11. sebab hari tu takde adele...

    ReplyDelete
  12. apa lak adele...itu ko belum tengok adele cookies..kalu da tengok sure x lena tidur..cookies tu yummy gila...aku reka sendiri, penuh dengan kekacang hazel dan macadamian, comel macam adele..rasa best pun macam adele...nanti aku tepek sini, ko telan air liur je la...mwahahaha(gelak jahat)

    ReplyDelete
  13. baiklah, semoga tak gagal jugak kali ni. aku akan pastikan aku cuma baca tajuk je tanpa baca isi atau melihat gambar2 tu. hahahaa...!

    ReplyDelete
  14. Musti kau tak dapat menahan mata untuk melihat wajah jelita sang adele mu iteww....hahahahaha (gelak lagi jahat)

    ReplyDelete
  15. ish...anak sapa la sorang ni yang paandai buat sereba-serebi......ishhh3X...

    Uncle815

    ReplyDelete
  16. sebak bila aku bayangkan. haha!

    ReplyDelete
  17. Uncle, a ah la anak sapa la tu...i x kenai dia....ntah dia gempak je kot...

    ReplyDelete
  18. SM, sebak la sangat...lain kali rezeki jgn tolak...

    ReplyDelete