Tuesday, 6 September 2011

out of service..f*&%!!!

Apa lagi yang aku boleh kata..
sumpah dah berbakul-bakul..
seranah x payah cakaplah
kalau boleh nampak, penuh satu bilik
...service macam lahanat..
lebih celaka daripada mulut puaka
bukan aku x bayar bil,
walhal bil belum sampai
aku dah bayar dulu
tetiba berukband pula buat hal..
x boleh nak connect
samalah kau orang ni
masa nak tawar service
janji kemain lagi manis
lembut gigi daripada lidah
tapi service..
lagi sekali aku ulang..macam haram jadah!!!
macam segala bagai %^$#@)&%$#@

28 comments:

  1. itu dh menjadi kebiasaan mreka...service lowyaaa ntah apepe tp time nk bayar bil kena on time, lewat kena surcharge, tk bayar smpi surat dr lawyer..macam harem

    ReplyDelete
  2. tu memang standard deme gamaknya..nak pesan pada anak cucu esok2..jangan sekali2 ambik service TM..hwaa sampai gini la punya marah..hik! ..betoll..macam haremmm...ja*&^..

    ReplyDelete
  3. TM? streamyx ok la beb... dah bertahun aku pakai ni ha.

    ReplyDelete
  4. dah..kau dah banyak kali kempen aku kan...aku kena cut TM P*&^%$k dulu, baru boleh pakai streamix..eh tapi kenkadang berukband pun ok gak...

    ReplyDelete
  5. berukband ok untuk orang yang selalu travel dan perlu internet connection. tapi aku cuma guna internet di rumah dan ofis je (kadang-kadang mamak).

    ReplyDelete
  6. kadang2 tak ada line tu memang biasa laa...apa yang i guna yer..oooh meksis....

    ReplyDelete
  7. NP: i pun guna meksis la..sampai dua meksis..satu untuk laptop, satu untuk masuk dalam ipad..

    SM: aku banyak travel, tu yg sayang nak nyahkan meksis berukband tu..tapi hari tu masa naik tanah tinggi..semua poyo..tak dak line..choyyy!

    ReplyDelete
  8. LW: kadang-kala kau kena lepaskan diri daripada ikatan teknologi sebentar...

    ReplyDelete
  9. how i wish..shut down daripada teknologi sehari dua...sure aman damai hidup kan...so kalu gitu aku kena g holiday kat tempat yg remote...macam hutan belum..isk..bestnya..

    ReplyDelete
  10. kau kena tinggalkan segala macam gadjet tu kat simpang jalan masuk. sebab selagi benda2 tu ada dalam tangan kita, selagi tu kita akan rasa benda tu betul2 penting.

    ReplyDelete
  11. alah kat kampung i pun tak ada line meksis... sabo jelah..orang tu pulak bawak ipad balik kampung pun tak ada makna.. nak logg in siput vavi lagi laju....

    ReplyDelete
  12. NP n SM: sibut vavi lagi laju...hmm kalau siput tak vavi...pasti akan lebih laju kan..mwahahaha..ok one day nanti kalau jadi naik tanah tinggi, kita jangan bawak henpon ya NP..kau pun SM, diharamkan bawa gajet elektronik...amacam?

    ReplyDelete
  13. bawak tapai ubi dengan air tebu boleh?

    ReplyDelete
  14. bukan setakat air tebu dan tapai untuk kau...untuk NP pun aku akan bawa, tea stroberry dan pasta penne goreng..hahaha...

    alamak beb, aku ada satu plastik lagi air tebu dalam peti ais..cemane nak habsikan, tekak aku dah sakit..

    ReplyDelete
  15. jangan buat gila, beli sampai dua bungkus tu apa hal?

    ReplyDelete
  16. ala satu bungkus mana cukup beb..ko sendiri kurang2 sebungkus kan...habes aku takkan nak tengok kau teguk jer..tak pe..aku ingat aku nak buat agar-agar lah air tebu tu,..musti yummy...rugi oo..chill punya agar2..hilang dahaga...malam2 aku boleh makan slowly sambil dengar adele dan kunyah pretzel..

    ReplyDelete
  17. tak pernah aku terpikir agar-agar dari air tebu. kau teruskan inovasi mengarut kau tu. aku sokong dari jauh je.

    ReplyDelete
  18. hellooo..inovasi mengarut???..hahaha aku yakin kau makan sekali lepas tu addict gua cakap lu...nanti aku tempek buat entry..musti saliva kau bergenang2..

    ReplyDelete
  19. saliva dan air mata bergenang sekaligus!

    ReplyDelete
  20. mwahahaha...kalau saliva bergenang aku fahamla tapi air mata bergenang pasai pa beb..pasai pa?

    ReplyDelete
  21. kesian tengok tebu tu jadi spesimen ujikaji kau yang belum tentu berjaya dan bawa manfaat pada kawan2. hahahaa!!!

    ReplyDelete
  22. kau ni kan..suka underestimate aku..esok2 aku buka kedai kek, kedai agar2, jual air tebu bagai..menyesal ngko...mwahahaha..aku tahu itu adalah terma org yg sgt terliur terhadap kejelitaan agar2 air tebu aku..bravo!

    ReplyDelete
  23. ok, silakan. macam biasa, aku ucapkan; all the best, semoga tak gagal... hahahaa!

    ReplyDelete
  24. @LW
    eh kalau kelapa boleh buat jelly kelapa
    tak mustahil tebu boleh dibuat jelly tebu..
    canggih tak idea i..
    kalau sedap, jangan kasi SM

    jelly tebu tapi isinya taruk strawberriesss....

    ReplyDelete
  25. NP: dah nyanyuk, entah mana punya komen dia taruk kat sini... out of service langsung!!!

    ReplyDelete
  26. NP: tak pe memang u tersilap reply..tapi sedapkan jeli kelapa tu..i kalau makan musti nak 2..

    hahaha..apa-apa hal biar SM terliur je..tengok boleh, makan...sorry! hak!

    ReplyDelete
  27. @SM
    apa pulak nyanyuk nya...
    LW dok citer pasal air tebu and u pun cakap pasal air tebu..so i add on laa lagi pasal air tebu..

    eh kalau nyanyuk tu pelupa tau..i belum lupa lagi tau cemana rupa my exhubby punya tutttt.....ha ha ha.... muahahahaaha...

    ReplyDelete
  28. NP: miahahahaha...kan..mana ada lupa..tuttt tu beb!
    SM: hambekk kaooo....ngee!

    ReplyDelete