Wednesday, 7 September 2011

mana satu yang sesuai...

Aku nak beli kasut..dan nak jual kasut juga...sapa nak roger aku..Kasut aku dah buruk..kasut anak anjing..dah lunyai dah pun pakai..sebab beli sendiri, jadi aku pakai sampai puas hati..kalau kasut beli dengan voucher f.o.c, aku tak peduli sangat...sebab percuma kan...konon macam kasut tiri..tapi kalau beli sendiri, macam kasut kandung..la ni anak buah aku sorang gila ikut pangai aku, beli kasut..lepas tu pakai sekali, letak tepi..lepas tu sapa2 datang, berkenan, terus sauk bawak balik..dia ingat mak dia cap duit..

Ini kasut anak anjing yang dah lunyai..selesa gilos! Aku akan pakai sampai rosak...
Ini kasut gergasi..merah jambu..ntah sapa la sesuai dengan kasut ni,..aku pakai saiz 8, kakak aku size 5, kasut kecik, size dia pun petite..langsung tak leh share barang...sigh! Adik aku yg tengah size 10 atau 11, adik yg sorang lagi size 6..semua x boleh kautim..kalau kumpul semua kasut boleh buka kedai kasut 2nd hand..
Kasut idaman aku sumer..tapi kepala agung tak ramai masa aku ada depan kasut ni..choyyy!
Abaikan amoi baju hitam tu...eh tapi kalau nak tengok, tengok je lah..no problem beb!
Ini kasut yg aku beli sebab suka dengan warnanya..bila pakai...dinjjj sangat..sakit kaki aku..yang sebelah kanan tu aku bayar lima hengget jer, lagi dua ratus penjual sponsor...aku pakai sekali terus rabak..cehhh..memang dasar kaki tak sekolah..
Hihihi..cecomel semua kasut ni...aku imejin pemakainya pun musti comel-comel juga...kasut zaman shaolin, tetiba teringat musti pemakainya kepala botak gak..botak eh?
Okeh, lagi sekali, sapa nak beli kasut kasut ini, roger me ek...ini baru 10 peratus, ada lagi 90 peratus tiada dalam entry..sila ke kedai kasut windsor 2nd hand sungai long...buat appointment dulu..dijamin akan dijamu minuman percuma dan makanan percuma sehingga kenyang semasa pemilihan kasut..service konsultansi disediakan..cash and carry..diskon 50 %.

17 comments:

  1. lunch time td kluar cr kasut..kasut keje dah nak tercabut tapak..dah pakai almost 3 yrs..kasut jln ada satu..tp masa gi beraya ntah mcm mana bley tertukar ngan kasut org lain..brand sama colour sama cuma size x sama..i pakai size 7 org tu size 5..patut masa jln rasa sempit ingatkan terlebih melantak kuih raya sampai kaki mengembang..hihihi

    ReplyDelete
  2. hihihi...sakan raya sampai tertukar kasut ya..i pakai flat pump je..kalau pakai heel mula la jalan pelik..tapi yg buruk juga yg sedap pakai kan...

    ReplyDelete
  3. kasut ballerina pink tu cantik tapi i dah ada mcm tu kaler hitam...

    masa pindah dari kepong dulu, byk kasut i dah buang sebab tak larat nak angkut... nak cari kasut yang betul2 buat i in love adalah sangat susah o... time ada duit, kasut yang berkenan tak ada...bila tak ada duit, haaaa 2, 3 pasang i berkenan tapi telan je lah air liur... pastu bila nak beli, ok size dah abis...sukaaaaaaaanya hati.... ... :P

    ReplyDelete
  4. selalu macam tu kan...i lagi susah nak cari size..besar gedabak..so kalau jumpa kasut yg i suka..i beli 2 pasang..kaler lain-lain..sampaikan my ex boss panggil i pompuan gila...bukan gila apa...gila kasut katanya...

    ReplyDelete
  5. selipar adalah lagenda dihatiku...

    ReplyDelete
  6. Amoi tu LW ke? Heheheh...

    Adik yg tengah saiz 11 atau 10? Samelah kite...Huhuhuhu....kasut2 anak anjing kat atas tu lgsg tak muat kat kaki sy. Kaki sy panjang. Nak beli kasut sket punye seksa....

    ReplyDelete
  7. SM: selipar lambang humble...

    MF: omg...amoi tu bukan i leh..itu amoi singapore mari..ya adik yg tengah pun bermasalah nau nak beli kasut, sebab kakinya gedabak besar..kalau kakak i pakai kasut dia, katanya macam pakai sampan..hak!

    ReplyDelete
  8. sebab tu aku tak berani pergi kat IB, nanti kena halau dengan hulubalang, gila ke masuk istana pakai selipar! dia akan kata, "encik, kalau nak berak bukan kat sini..." malu seh...!

    ReplyDelete
  9. @SM
    kau patut cakap...laaa ini toilet ker?

    ReplyDelete
  10. NP: hahahaa...! lepas tu sambung: saya dah buang kat penjuru sana tempat yang paling wangi tu...

    ReplyDelete
  11. SM: lepas tu kau patut buat gaya macam kau flush..tarik tali dan buat bunyi...hahaha

    ReplyDelete
  12. boleh je, lepas tu aku lari laju2. kang kena baling dengan tombak. tak ke terburai isi perut aku...

    ReplyDelete
  13. Mwahahaha...lepas tu photo kau pun terpampang kat mana2...dengan tulisan..ini worang jangan kasi masuk tandas sini istana punya...

    ReplyDelete
  14. malangnya identiti aku gagal dicam kerana aku lari terlalu laju, mereka hanya sempat ambik gambar aku dari belakang yang mirip usain bolt.

    ReplyDelete
  15. usain bolt? okeh aku percaya...mungkin persamaan paling ketara adalah pada bahagian kepala eh?

    ReplyDelete
  16. yeargh...! dulu masa sekola aku pernah buat rekod, bawah 12 saat. tapi kena batal sebab cikgu kata aku pakai jin!

    ReplyDelete
  17. aku rasa kata cikgu kau tu boleh dipercayai...

    ReplyDelete