Thursday, 8 September 2011

life...

"...i will never let age overtake my life..."
Menteri Wanita, Keluarga dan Pembangunan Masyarakat, Shahrizat Jalil @ Launch of Unicefs State of The World's Children Report 2011

"...age is a matter of figure..its only a figure..but life will be more meaningful the way i manage it wisely..harmony and reach the target at certain level.."
LW @ Windsor SL 13..

"..life is too short..grab the chance while its infront of u.."
Prof Z @ Special Wings, HUKM..

"..let celebrate life.."
Someone..@ therapeutic coffee shop..long time ago

Nota: apabila dengar Shahrizat berkata begitu dan melihat seorang budak perempuan yang sangat comel sedang bermain-main dengan rambut ibunya di depan aku..aku berasa aku sudah terlalu lama membiarkan masa berlari sendiri tanpa disaingi..sedangkan jalan masih panjang untuk dilalui...

14 comments:

  1. mesti selalu ada rasa untuk hidup enjoy baru terasa berbaloi hidup ini...:)

    ReplyDelete
  2. yeahh...tapi macam mana kalau rasa yg x enjoy tu pukul rata akan rasa yg enjoy..terduduk gak kan...

    ReplyDelete
  3. ....hidup nie terlalu singkat utk diisi setiap saat dgn kesedihan dan kesepian.

    Usah peduli manusia yg berperasaan gembira melihat kita yg menderita.

    Sesungguhnya, janji Allah itu pasti...

    =D

    ReplyDelete
  4. biar aku tambah sikit...

    "...i will never let anything overtake my life, except god," aku @ office 11:43am 16.09.2011.

    "...age is a matter of figure..its only a figure.. but this figure will always remind me of death," aku @ office 11:44am 16.09.2011.

    "..life is too short, lets make it shorter by having a cheerful life," aku @ office 11:46am 16.09.2011.

    "..let celebrate life with someone we love.." aku jugak @ office 11:47am 16.09.2011.

    koma...

    ReplyDelete
  5. but what happen when someone we love leave us? hell yeah..find someone to be loved and enjoy life again...

    ReplyDelete
  6. NP: you are answering your own question... (aku baru nak jawab yang sama)

    ReplyDelete
  7. MF: yerp..betul3x! hidup i quite happy dengan adanya audien macam u all di sini, di sinun dan di sana..and yerp again..janji Allah adalah pasti!

    SM: much appreciate you quotation..dengan izin ya..aku nak simpan quotation kau tu dalam archive quotation aku..jangan risau aku kredit nama kau...

    NP: owh yessza..lets plan for our future...dengg!!!!

    ReplyDelete
  8. SM: ..pasai pa quotation kau tarikh seminggu akan datang? cer explain sket??

    ReplyDelete
  9. hahahah...i pun br perasan.. SM tu ada mesin masa mcm dlm cerita doreamon kot..

    ReplyDelete
  10. Blu:..tu la pasal..musti ada perancangan sesuatu tu...weii SM mana ko?

    ReplyDelete
  11. (buurppp... roti canai mamak memang the best walau pun nampak ibu jari dia terendam dalam kuah)
    LW: aku tukang modify quote orang lain je.
    LW & blu: ...aku sengaja letak date seminggu awal. mula2 nak letak sebulan awal, tapi nampak macam kurang sopan pulak dengan tuhan.

    ReplyDelete
  12. Habes tu apa beza dgn seminggu awal...err tosei garing aku mana? Tea tarik?

    ReplyDelete
  13. seminggu awal, aku ada tahap konfiden aku yang tersendiri. kalau sebulan awal, itu over konfiden beb...

    ReplyDelete