Saturday, 24 September 2011

feeling2 italy

Mesti pernah dengar kan orang2 kaya buat statement pagi makan nasi lemak kat Tiffany London, tengahari makan nasi lauk kari kat Taj Mahal dan petang minum teh earl grey dengan coklat cair dalam mulut di Paris..sungguh seronok mendengar kenyataan mahal itu..aku pun feeling2 juga...feeling Italy, makan ciabatta atau foccacia di tepi jalan besar di bawah payung, atau croissant berinti tuna, dengan seseorang yang kononnnya dark, tall and handsome, sambil hirup secawan kapucino lemak2 pahit..di sebuah cafe di Italy..cheewahhh! Oh ya...cecah dengan kerutup daging...harus lebih sedap...
Lebih mengujakan, kalau makan roti ini, roti berjenama Massimo, yang dilapis dengan parmesan cheese dan bacon, sambil ada orang tolong buat kopi cap kereta dari bagan serai. sungguh seronok berangan-angan sedemikian...aku tak boleh nak bayang macam mana Italian buat roti dengan penuh passion, meyebabkan roti jadi sedap..agak inilah yang dikatakan menguli roti dengan penuh khusyuk dan fokus..oklah nak feeling2 Italy jap..

12 comments:

  1. kat tempat aku hari tu ada promosi roti massimo ni. beli satu percuma satu dengan harga rm2 je.

    ReplyDelete
  2. yerp..dia orang tengah promosi roti ni...tu la pasal harga murah...aku dapat percuma 4 plastik...aku bagi sedekah jiran..makan sorang..memang gila x abes..

    ReplyDelete
  3. tau pun tak abis, tu maknanya yang tak abis tu munngkin bukan untuk kau kot. aku rasa untuk aku la...

    ReplyDelete
  4. ko datang la amik...hehe..dah le rumah aku ada 3 plastik lagi roti..juga diberi percuma kepada aku...kenyang la jiran2 aku...

    ReplyDelete
  5. rezeki buat jiran2... kalau nak lagi sedap, jangan bagi roti je. buat sandwich sekali.

    ReplyDelete
  6. kalau ikut hati aku nak buat puding tapi masa cemburu dengan aku...x sempat nak p beli bahan...aku bagi je roti raw..

    ReplyDelete
  7. memang raw dan rare cara kau tu... hahaha!

    ReplyDelete
  8. x dak pilihan dah...daripada roti tu berkulat..baik aku handover terus....dua tiga hai ni moon cake pulak aku dapat..rezeki anak cina sebelah kiri rumah aku le nampaknya...

    ReplyDelete
  9. rezeki aku ntah bila. hahahaa....!

    ReplyDelete
  10. pastikan bersulam air tebu dan tapai ubi...

    ReplyDelete