Thursday, 22 September 2011

...x dak title..

Kalau aku tak jadi kuli macam sekarang,
mungkin aku jadi tukang masak
walaupun aku tak pandai masak
selalu kalau masak, KA dulu pernah
kata masakan aku macam p*&^%$#mak!
tak pe lah, bukan salah dia pun
memang aku termasak ayam yang dah lemau
so hasilnya memang lahanatlah kan..
itu dulu..sekarang aku rasa aku dah boleh masak
walaupun x sedap
kalau setakat 20 orang makan
aku boleh sediakan
main dish and dessert.
apa lagi...
arwak mak aku selalu pesan
memasak dengan naluri
memasak dengan kasih sayang
tak kira siapa yang nak makan
adik aku pun pernah kata
awak kalau mood hangen ribut jangan masak
nanti menu jadi choyyyy!
chef wan pun pernah kata
cik bedah, basuh pinggan i elok-elok, jangan kasi pecah..
(pinggan dia lagi bernilai dari tangan aku yang menggigil pegang mangkuk berat dia)
chef mail pun ada kata
u kalau terap biskut biar sama besar, sama cantik
(cehh dia tekankan perkataan besar..)
dahh lahhh...
esok aku nak pegi belajar masak
dengan chef in black (AFC)
chef emanuel strobant..
korang esok aku pukul rata..chef V!!!
chefnya yang belah kiri, belah kanan tu assistantnya...dua-dua buat aku tak kelip mata....sebab dia orang ni masak dengan cekapnya..
 chiao!

5 comments:

  1. Kite masak untuk org yg kite sayam n org yang sayam kite jer ler hehehe....

    banyak cekadak .. plaapp plaapp kepala tu sikit...


    hehe..

    takpa ... ada org taleh menilai hasil seni kita tu.. tu yg jadi camtu... :)


    anyway , i avoid masak time marah gak... sat lg tak berkat nak bg hubby makan hehe...

    tp selalunya .. alhamdulillah.. ok2 saja :)

    ReplyDelete
  2. ZEM, yerp...musti dia org Akan hargainya kan..kalau I dilahirkan sbg lelaki, for sure I akan appreciate apa yg wife I masak..chewahhh berangan..muehehe.

    ReplyDelete
  3. ...untuk suami dan anak-anak, insya-Allah.

    ReplyDelete
  4. Memasak juga satu seni. Seni itu subjektif. Sana kata sedap. Sini kata tak sedap.

    Pendek kata, tak perlu jdk chef utk seme org. Sy ikut sama komen SM...

    ....untuk suami dan anak-anak, insya-Allah!

    Psst! Mereka terpakse bergelar chef krn itu lubuk rezeki mrk.

    ReplyDelete
  5. aku juga sama seperti komen MF. menjadi chef untuk cari rezeki. tapi wirawati memasak adalah kerana salah satu cara curahan kasih sayang...

    ReplyDelete