Saturday, 3 September 2011

Al-fatihah

Ibarat cubit paha kiri, paha kanan terasa sakit...
namun kita tidak tahu apa perancangan Tuhan untuk kita
aku tidak boleh bayangkan bagaimana pilunya keluarga beliau
kehilangan orang yang paling dekat dengan kita
lebih-lebih lagi pada syawal yang masih lagi baru diraikan
tugasnya diperakui
dan beliau antara yang disenangi
al-fatihah untuk allahyaham Noramfaizul Mohd Nor
terkejutnya baca berita jurugambar Bernama
ditembak mati di Somalia
didoakan rohnya sejahtera dan aman di negeri abadi..
Inna'lillah'hiwainna'ilaihirojiun..

12 comments:

  1. kematian yang mengejutkan amat menyedihkan...
    alfatihah for him and his family....
    karier mcm ni, keluarga beliau patut diberi penghormatan yang sewajarnya.... keluarganya patut diberi perlindungan yang sewajarnya juga...

    ReplyDelete
  2. yup..kerja macam ni, keselamatan jatuh nombor dua, yang penting matlamat terlaksana dan dapat bahan..he is cameraman, sama juga kalau journalist, kedua-dua tugas bergadai nyawa kalau buat liputan di kawasan bergolak..can't imagine how shock is his family kan...

    ReplyDelete
  3. pertama kali aku dengar berita ni melalui red.fm pagi tadi. dan tadi aku habiskan sejam mengadap bernama tv...

    ReplyDelete
  4. aku tengok blog hazrey dan terkejut yang amat..sedih pun ada..

    ReplyDelete
  5. ya ya..i dapt tahu dari blog hazrey...
    maunya family tak tekejut... ooh kalau i jadi wife dia, confirm i menangis tau.....

    ReplyDelete
  6. i x jadi wife dia pun...kenal gitu2 je..yg pernah berpapasan sekali sekala..terkeluar gak lah air mata..sedihkan..sebab arwah ni baik orangnya..

    ReplyDelete
  7. orang baik pegi dulu tinggal je yang jahat2 ni..
    okay..i tegolong dalam tu ker? no need to answer..ha ha ha...

    ReplyDelete
  8. weii kita terlebih baik...sebab tu ada yg ambik peluang ke atas kita...hahaha..

    ReplyDelete
  9. eh i miss maryam laaa..... u miss dia tak?

    ReplyDelete
  10. miss sangat..kalau dapat dukung dia tu, maunya kepam kena cencium..hari2 i tgk blog ummi dia..x hupdate pun.

    ReplyDelete
  11. tuhan tinggalkan sesetengah manusia jahat dan baik atas dunia ni, supaya keseimbangan alam terus terjaga. terpulang pada kita nak join baris yang mana.

    ReplyDelete
  12. SM: true...dalam hati kita pun ada satu benda dinamakan kalbu yang ada sisi jahat dan sisi baik..

    ReplyDelete