Thursday, 25 August 2011

yay!! mood suda mari..

haaa...nampak...itu ketupat warna hijau...reben, kalau gini punya gaya, gantung diri pun boleh..ahak!

lampu kunang2 ini betul2 di hadapan meja aku..menambahkan lagi tahap mimpi aku di siang hari...
One thing aku suka sikap budak2 opis aku...mereka ini bersungguh2 dan esprit de corp sangat kuat bila masuk bab bersuka ria dan menceriakan suasana..semua unit bertindak memasang lampu lip lap untuk menimbulkan suasana raya kerana kemungkinan besar, suku dari isi opis kena bekerja pada hari lebaran ini...aku..aku pun mungkin kena keje..hwaaaa.......mencik!!!

jadi, sebelum kesedihan melanda, marilah menghayati kerajinan budak2 ini menggantung kad, ketupat, lampu dan segala bagai sebagai elemen hiburan di pinggir hari raya...pas tu kalau masuk bab nak salam raya bila ada yang dah nak start cuti..salam mesti diikuti dengan muah muah...hahaha inilah bab yg selalu buat aku rasa nak sengih dalam hati...kalau ada 10 nak salam..10 kali le bermuah-muahan...ceitttt!

11 comments:

  1. selamat hari raya

    kt ofis sy pn dh pasang dh lampu lip lap dgn kad raya, sampul duit raya, ketupat riben bergantungan..sy la yg paksa staf buat semalam..nnt nk amik pic jugak eheh

    ReplyDelete
  2. kan..semangatnya lain kalu ada benda2 macam ni...at least seronok le juga walaupun kita dah dewasa...

    ReplyDelete
  3. i pun dah buat kat department i..tapi memandangkan budjet adalah ciput maka ketupat diprint sahaja dari internet dan ditampal ditempat2 yang sepatutnya...tak lupa lampu lip lap bentuk ketupat...

    pastikan tudung tak bau kepam bila berpelukan dan bersalam muah2 tu...

    ReplyDelete
  4. NP:..wakakaka bau kepam eh...gelinya hati..ye la kan bila ramai2 kepam kiri kanan..iskk..kennot imejin..seb baik le today and tomorrow i ada tugas luar..x perlu kepam..

    ReplyDelete
  5. lampu kuning? sesuai ke untuk meneruskan proses mutasi? hahaha..!

    ReplyDelete
  6. Opis sy majoriti Cina. Tak de peruntukan ape2 pun utk hiasan. Semua atas dasar inisiatif sendiri. Tapi semangat raya tetap ada. Beli sendiri riben, anyam ketupat plastik. Gantung kad-kad raya. Cuma lampu liplap, pelita bagai semua tu takde le...

    Terima le hakikatkan? Janji ada usaha sendiri....

    ReplyDelete
  7. @MF
    u tu sebab kompany majoriti cina,
    ni hah i ni, majoriti melayu pun nan adoo okay, tu kira inisiatif sendiri sebabnya tuan tanah adalah kedekut...haisshhh


    @LW
    tudung kepam sebab jemur dalam rumah kot... haisshhh laaagiii..

    eh u ni wartawan ke LW

    @SM
    mutasi tu apa???

    ReplyDelete
  8. NP: mungkin raya tahun dia nak bermutasi jadi ketupat.

    ReplyDelete
  9. SM: lampu kuning untuk half mutation..takat gigi je kuar fang and mata ada red vain sket2..haha..

    MF: opis i memang meriah dengan mende2 alah cenggini..cakap je nak hias opis, semua nak perticipate...itu jam gak depa tinggal skrin, tumpu pada menghias bagai...tu pic tu sampai 3 pagi depa dok menggantung lampu n riben..

    NP: a ahh jemur tudung dalam rumah...karang sidai kat luar kena cahayer matahari...terbakar la pulak...hik!

    ReplyDelete
  10. pakai lah sabun yang khas untuk sidaian dalam rumah..mcm i pakai tu ..apa kenamanya...sorry mak lupa ...ahaks..

    ReplyDelete
  11. NP: i bantai je Top liquid..okeh cek apa nama sabun..tapi i prefer yg jenis liquid...

    ReplyDelete