Tuesday, 9 August 2011

Vampire of Windsor

My  nephews and nieces : Aisyah, Najla, Ashraf, Aqeel, Ishraff and Dini
Mummy wrote this for u...

Soalan: Nak jadi apa bila besar?
Aisyah: Cikgu.
Najla: Cikgu juga, macam kakak Aisyah.
Ashraf: Ahli bomba.
Aqeel: Polis, Aqeel nak tembak sapa saja. Eh tak boleh..ok! Aqeel nak jadi tukang masak.
Ishraff: Engineer..yerp sesuai untuk ishraff, duduk depan meja, ada kertas, pen, ruler bagai, sebab Ishraff takut pada bunyi bising walaupun dah 5 tahun..
Dini: Balerina...Dini suka tengok Angelina Balerina so minah ni pun hari2 dok praktis macam Angelina la konon...
Korang tau tak mummy nak jadi apa..???
Dulu masa kecil, bila cikgu tanya nak jadi apa
aku suka nak jadi pembantu rumah
ceh..banyak lagi kerjaya lain tapi itu juga yg aku nak
bila dah dewasa ni..aku masih bercita-cita nak jadi pembantu rumah juga
tapi dengan syarat bayar aku 4 angka
i'll settle everything for u coz im an A GRADE Butler!
Jadi kartun pun best gak
sebab kalau kena tembak,
kena pukul
kena gelek
tak pernahnya mati
jadi heroin atau hero
pun boleh consider
sebab sure x akan mati juga
walaupun kena tembak/terajang berkali-kali
Dalam Metamorphosis, Kafka buat wataknya bertukar jadi belalang
Aku prefer jadi vampire..always!
Sebab tu Brat panggil aku V..


2 comments:

  1. aku pernah ada cita2 yang solid masa form3 iaitu nak jadi astronaut. tapi terpaksa lupakan sebab aku lebih berminat panjat pagar sekolah.

    ReplyDelete
  2. zaman sekolah semua orang ada nostalgia..bila ingat balik...how sweet kan...at least ko jadi orang..dan berjaya kini..syukur beb!

    ReplyDelete