Monday, 15 August 2011

tg ismail tg su

tg ismail tg su, duke of songket. gambar diambil dari kecek-kecek.blogspot.com
Sorang lagi tokoh yang aku admire hilang, kembali ke rahmatullah nun jauh di London semalam...digelar Duke of Songket, dua bulan lalu aku terbaca di FB mengenai kesihatannya dan aku yakin ketika itu dia akan sihat dan mempunyai banyak lagi masa untuk memperjuangkan fabrik khazanah tradisi, songket yang mula ditelan arus perdana industri fesyen. Walaupun tidak mengenali secara peribadi dan hanya bercakap beberapa kali di dalam gagang, dia memiliki ilmu yang sangat berguna kepada orang macam aku. Puas dipujuk untuk membenarkan aku menemuinya, dia memberi alasan ramai lagi orang lain yang aku boleh rujuk..lepas tu lama dia hilang (mungkin kerana dia tidak menetap di sini) dan hari ini, terkejutnya aku sebab x sempat nak menemui dia secara in person..semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya..Al-Fatihah.

5 comments:

  1. alfatihah
    entah2 sedara mara si green apple ni sebab laki dia orang ganu...rasanyalah...

    ReplyDelete
  2. lu pnh nk g jmpa die ke sblm ni??
    xde jodoh la tu nk jmpa..

    al-fatihah..
    hilang 1 lg org hebat dalam msia

    ReplyDelete
  3. ya kamen...puas la i usha nak jumpa...nak cedok ilmu dia sket tapi dia refuse...tu la..orang hebat tu.

    ReplyDelete