Monday, 8 August 2011

Rainbow le konon..

Macam biasa..kalau weekend aku lebih suka jadi vampire..x buka tingkap (langsir aku memang kaler hitam)
buka aircond kasi sejuk satu room and mula berangan...konon aku x duduk KL..duduk somewhere in UK..Windsor le katakan...(u may say im a dreamer..but im not the only one..i hope some day u join me..Beatles!)
Hmm kaitannya dengan kek celaru warna ni...Jumaat sebelum tu ada manager syarikat pengeluar pewarna tiruan datang..sembang chit chat bla! bla!
Sudahnya aku balik rumah dengan sekotak pewarna Star Brand..suka kemain le aku dapat pewarna tu
tak cukup pewarna..ada tepung blue key dua kotak amoi cantik tu kasi aku
golek punya golek sambil berangan as a vampire..
ting ! aku nak makan kek pelangi..
itu yang jadi celaru kaler ni..ingat nak letak warna oren, merah jambu and pepel
kasi meletop sket warna kan
tiga jam gak la kukus ini kek manja
Aku panggil manja sebab bahan2nya semua cun..horlick, condense milk, nestum, sri kaya..
dan cara makan pun kena manja2 gak le..

Event: Makan kek manja sambil minum jasmine tea
Lokasi: Tepi tingkap di sebuah bilik di Windsor
Condition: Dull and cool
Imagination: Aku tunggu dracula tak datang2..puas dah jadi vampire
Result: Misi berangan tamat jam 5.30 am..imsak!
Nota kaki: Korang ada macam ni? Tak ada kan..vampire!!!

2 comments:

  1. tidak..sama sekali tidak menipu! berani kerana yakin..hihi

    ReplyDelete