Wednesday, 10 August 2011

Penakut

mengenang arwah bapa aku dulu
kalau ada bunyi sesuatu di tengah malam
walaupun jam 1 pagi
dia akan bangun untuk check
tak kira gelap malam mengerikan
atau senja petang menyeramkan
dia akan turun untuk survey
selagi tak tahu punca
dia tak akan naik ke rumah
sampai puas hati
barulah dia akan naik
sementara aku pula
balik rumah, terus naik atas
pagi2, kuar bilik
terus tuju pintu besar
aku tak akan masuk dapur
dan 3 bilik lain
sejak 3 malam lalu
ada bunyi asing di rumah aku
hati...tolong jangan takut

Nota: LW..ketakutan tidak akan membunuh
kecuali diri sendiri yang tersalah langkah akan membawa kepada kecelakaan
Brat sentiasa kata pada aku: V, being alone is not a curse but its a gift!

11 comments:

  1. damn! kau dah ingatkan aku kes pecah masuk rumah aku 2 tahun lepas. sampai sekarang, tiap kali sedar tengah malam, aku akan usha jap kat luar pagar dan service hole kat siling. aku perlu jadi penakut untuk ini semua.

    ReplyDelete
  2. omg!!!..kau buat aku jadi lagi penakut..iskk!! dah lah dua bilik belakang tak ada mangga dan pagar elektrik rosak..what else i hv to face in this kinda situation...

    ReplyDelete
  3. lady..check la~ ape benda yang buat bunyi asing tu

    ReplyDelete
  4. mrs spicy kita dah check tapi x puas hati..bunyi macam ketuk dinding tapi dalam rumah...

    ReplyDelete
  5. oh my god.
    takutt weyyy..u better becarefu...
    sib baik i duk apartment..bilik dekat2..pasang lampu .tidor pun pasang lampu... yeah hell scared..

    ReplyDelete
  6. net..ive no choice..dok terrace..rumah kecik pun rasa besau gila sebab sensorang..sumpah i x jenguk kitchen kalau my sist x datang..

    ReplyDelete
  7. hari tu i penah tak jenguk kitchen 2 hari, bukan apa...i saw lizard kat wall... ha ha ha...

    ReplyDelete
  8. bila kita alone...segala bagai benda dalam rumah, sekiranya berlaku perubahan posisi, kita akan notice walaupun sedikit..i kalu lizard ok lagi...maggot i ngeri...hahaha

    ReplyDelete
  9. ooohhh i maggot okay pulak...
    masa rumah lama with my ex, lupa nak buang sampah..pergghhhh meriah maggot kat dapur...siap spray lagi... menggeletik maggot tu
    eh lupa u ngeri...hiks...

    ReplyDelete
  10. wooo!! ngeri sehh...bak kata u...tak menahan tengoknya...i sanggup x panggil cleaner kalau terlupa nak buang sampah...

    ReplyDelete
  11. eh silap...sanggup panggil cleaner...haha..mamai!

    ReplyDelete