Monday, 8 August 2011

Makaroni...

Nak kata pecah rekod buruk sendiri ke apa..aku tak tau..tapi aku suka sangat puasa..konon boleh diet.
Memang tersangatla boleyy nya..sebab since Ramadhan 1st hari tu..i manage to cut carbo in my menu for those buka and sahur..memula rasa tenat giler..maklumla perut Melayu, tapi sebab teruja berangan konon x duduk Malaysia ni kan..aku pejam mata pada itu menu nama nasi..jeng!!!
Bak kata Hazzrin Haffiz,
"Kakak u ni kan, tak habis2 dengan pasta and spagetti.."
"Ya kenapa kalau akak makan?"
"Sedap sangat ke benda alah tu.."
"Eh sedap.."
"Huh..self denial..."
Hihi...sama ada dia saja nak sukasakat aku atau memang dia pun nak try gak..i don't know..
Memang tak bagus makan food cenggini yg ada cheese ni tapi once a while..kira diharuskan..
Hmm..ni la pasal, aku suka weekend sebab boleh berfoya-foya dengan 'gundik2' onto my slumberland
tak bangun pun tak pa tapi tekak ni mengada-ngada nak makan..
kena juga bangun masak masa weekend..
whatever..burp..!
Macam arwah mak aku
kalau masak x pernah ada sukatan
main agak-agak je campak itu ini
tapi lepas tu aku makan
macam lapar over
sebab sedap
aku pun malas nak belek buku
kira rebus 1 mangkuk makaroni
tumis setengah pek mince chicken
dengan 5 ulas bawanh putih /merah
cili boh 3 sudu..
semua aku bantai campak dalam kuali..
last sekali humban makaroni lembut tu..
letak sikit english herb..tymes atau rosemary
bangkit la sket bauna..
agak-agak kalau chef Wan tengok nanges tak
resipi caca merba aku neh...
korang jangan kutuk eh..kalu nak try roger je..hik!

No comments:

Post a Comment