Wednesday, 24 August 2011

harapan...

PASARAN saham asia meningkat semalam berikutan kegiatan memburu keuntungan susulan petunjuk positif daripada Wall Street, manakala peningkatan saham Jepun disokong kedudukan yen-dollar yang stabil...

Berita Harian, Rabu 24 Ogos 2011, pg 46

Nota: Tuhan, terima kasih kerana mendengar bicara bisu aku...

19 comments:

  1. apa effect pada komoditi utama malaysia dan kaitan dengan rakyat marhaen.

    ReplyDelete
  2. walaupun julat peningkatan kecil, effect pada komoditi keseluruhan besar selepas kejatuhan dua minggu lepas...rakyat marhaen...tiada apa-apa...

    ReplyDelete
  3. sebagai marhaen, aku tak berapa ambil pusing melainkan note rm10 dalam wallet aku pagi ni tak bernilai lagi.

    ReplyDelete
  4. sebagai marhaen juga, aku terpaksa ambil pusing sekejap...kalu tidak si kecik aku yg 8 orang kat kg menung je lah..
    not RM10 akan berharga lama lagi..

    ReplyDelete
  5. LW: ye, tetap akan berharga cuma nilai pasti takkan sama lagi.

    ReplyDelete
  6. betul..dulu RM50 boleh barang dapur seminggu..hari ni RM50 sekelip mata jer, barang cseciput pun x nampak!fenomena kelas ke3 dan kelas 1 sudah nyata..

    ReplyDelete
  7. itu untuk kita2 ni, untuk yang kaya gila babi tu, expenses 1 hari je beribu2 tak terasa pun.

    ReplyDelete
  8. nikmat dunia...kita tak boleh compare dengan mereka tu..kalu compare jadi sakit hati..

    ReplyDelete
  9. sebagai marhaenis, kita ada pil kita yang tersendiri buat menenangkan hati.

    ReplyDelete
  10. true..dan kita akan manfaatkannya sebaik mungkin, sampai habis...lets enjoy the pill...

    ReplyDelete
  11. RM50..buat isi minyak kereta for 2 days jer...

    RM10.00 untuk bayar tol pegi balik jer....

    ReplyDelete
  12. NP, 50 tu I blh isi minyak utk seminggu..10 tu pulak byr tol for ten days...

    ReplyDelete
  13. hahaa... kalau aku tumpang kawan, modal air liur dan janji manis je. rm50 simpan beli cd baru adele 23.

    ReplyDelete
  14. Ko tumpang cikaro boleh la guna air liar a.k.a janji manis..cer tumpang geng spesies taiko...tak makan saman kan...

    ReplyDelete
  15. kerana aku juga seorang taiko...

    ReplyDelete
  16. hebat seh...gerun aku berbuddy dgn taiko...!

    ReplyDelete