Friday, 26 August 2011

ATT: MF, NP & SM

 OK..lanjutan daripada beberapa entry terkini kita di kedai kopi cyber ini...ada entry untuk u all..aku paste kat sini..tengoklah kalau nak tengok, kalu tak nak...sila offkan pc anda ya, sayer tak apa-apa..

 MF: ini adalah contoh kertas yang dimagickan menjadi note bernilai. Since u minat dgn recycle @ save our environment..ini adalah apa yg i buat sejak beberapa tahun lalu, sejak i pandai lipat kain baju dan lipat kertas...

sebiji kotak LV, sekali lagi...i x mampu nak beli barang LV, sekadar berangan...ini kotak yg dah siap...
...ini beberapa kotak LV yang dah siap...i jual RM5 satu..that day ada 10 biji...lepaslah minyak keta untuk satu minggu...hehe!
...dan ini adalah bahan mentahnya..file LV yang diberi rakan yang banyak deal dengan jenama besar..dia orang tahu i suka kertas dan segala bagai yang sama waktu..so bila ada function dan dapat file jenama apa-apa saja, daripada buang dia orang kasi i untuk dilipat lepatkan...i buat sistem barter...bila dia orang bagi barang cantik ni, i bagi kotak sebiji...senyum sampai ke telingalah...hahah..

..my work station...sebelum lipat lepat berlaku..inilah dianya... 


..denggg!!!! inilah kotak daripada file LV yang i dah naiktarafkan..asalnya macam barang terbuang..bila melalui proses lipat@keras tangan...letak cokelat dua tiga biji tetiba jadi bernilai pula...so boleh dikira recycle jugalah kan..macam baja kompos...later (lepas raya..insyaAllah) i akan buat entry macam mana nak buat baja kompos yg sebenarnya..la ni x dak pic..nanti i provide pic dulu..
NP: ..u suka minum tea kan...i notice u pilih strawberry tea kan..sorry i tak jumpa paste strawberry tea kat kedai bakery yang i selalu pergi, cuma dok ada green tea je..so nah i buat green tea cookies untuk u...enjoy it buddy!...:-) kalau pekena dengan straberry tea tu lagi upp kot...hahaha
green tea cookies ni sepatutnya dinikmati dengan bingka kacang merah..sebab kacang merah adalah kombinasi terbaik untuk green tea...macam SM ada tanya kenapa sate mesti makan dengan bawang dan timun...so green tea pun macam tu juga, buddynya adalah red bean bcoz red bean can kill the pahit/kelat rasa teh hijau...apabila kedua-duanya bersatu...akan ada rasa lemak yg sedap...i suka..i hope u like it too...
SM: aku tak lupa juga untuk ko buddy...ko kan teruja dengan tapai maknyah tu kan..nah ini puding tapai tulen, bukan maknyah tau...untuk ko la..jamu mata pls...esok2 ada peluang aku buat yg real..ini puding tapai aku buat beberapa bulan lalu. nasib baik picnya masih ada dalam simpanan...ibarat rupanya yang gebu dan comel...rasanya pun macam tu jugalah..bukan sebab aku pandai masak, tapi sebab resipinya macam tu...so aku ikut bulat2 apa yg tuan resipi bagi...jadi!!!..nanti ambik buat buka pose ko sama dengan air tebu...

20 comments:

  1. cilakak betul! pagi2 buat aku meleleh air hidung! nasib baik dalam gambar ni tapai tulen tak digandingkan dengan air tebu ais dan jugak disulam dengan audio dari lagu `nyala api dalam hujan'...

    ReplyDelete
  2. hahaha...sat na..aku tepek gambar air tebu ais...nak tak? dan letak pic si comel tu sebelah menu...musti ko tensi sehhh....hik!

    ReplyDelete
  3. aku baca entri ni sambil tutup mata. selain mulut, mata aku pun turut berpuasa jugak.

    ReplyDelete
  4. ahh ko tipu..kalu tutup mata cemana nak baca oiii...

    ReplyDelete
  5. betul la aku tutup mata, setakat ramadhan ke 26 ni pandangan mata aku kekal terpelihara (kecuali tapai mak nyah hari tu)

    ReplyDelete
  6. ko kekwat tau..hebat sehh pengaruh tapai maknyah pada ko yer...nanti aku nak letak banyak2 resipi tapai kat sini...biar ko penasaran...mwahahaha!

    ReplyDelete
  7. tapai mak nyah... biasa la, aku ni memang susah nak minat satu benda tu. tapi kalau dah minat, aku boleh bawak dia melayari mimpi aku sampai subuh! hahahahaa...

    ReplyDelete
  8. noted...sambal tumis, air tebu ais, tapai mak nyah...Adele...okeh, lulus...winston..hmm NO!

    ReplyDelete
  9. kau jangan la mention kotak putih berjembalang tu. buat aku teringat pulak! malam tadi aku terlupa aku letak mana, dah miss satu hari.

    ReplyDelete
  10. green tea pun green tea lah...
    tq
    tapi kotak LV tu cantikkkkkk......very the class one.... terus rasa mcm orng 1st class.... this is awesome.... kreatif kreatif...

    tak dapat beg LV, dapat kotak pun jadilah...nak buat cenggana..i kan umat marhaen...

    ReplyDelete
  11. Eh, mcm sayu lak dgn entri nie. Heheheh. Tetibe nak emosi.

    Sy mcm minat sgt2 lah psl kotak LV tu....cool gile ok bile awk pndi lipat kotak jdk kemas mcm tu. Tak semua org ley bt finishing yg bek. Peh! Lumayan gak kan? Tp komitmen yg sgt2 tinggi tu utk melipat even 1 kotak je. N tangan sy jenis tak kemas. Huhuhuhu....

    Mmg suke sgt. Dan tak sbr2 nak tau psl baja kompos tu!

    ReplyDelete
  12. NP: ..i memang nak bagi u satu kotak tu...tapi kena cek dulu ada tak jenama LV..kalu LV tak dak i ganti dengan bvlgari atau estee lauder ek..kena cek stock dulu..lepas raya nanti kita makan2 dgn menu utama adalah beskut green tea, tapai mak nyah, es tebu, teh storberi..ahh apa lagi ek...
    kita bukan marhaen...kita marhaenis..hik!

    MF: ala tangan i pun tak kemas gak tapi passion punya pasal, alhamdulillah Tuhan bagi saya cenggitu, menjadi juga..nanti ada peluang jemput datang rumah, kita lipat-lipat..ada kotak ajaib gak untuk u...hihi!

    SM: owhh ko dah termiss letak kat mana eh....yay! biar je lah tak jumpa terus kotak tu..nanti haku bagi ko kotak animal planet nak? nanti ko leh simpan cengkerik dalam tu...

    ReplyDelete
  13. Wow! Bestnya!

    Oh, jemputan utk NP tu...sy dgn tak malunye teringin nak join sekali. Wahahahah!

    Ley tgk workstation awk yg cool tu!

    ReplyDelete
  14. MF: boleh! boleh! memang nak jemput pun geng blogger yang sama-sama bergasak kat sini...hihi..datang tau..ill update nanti..nak cek gak dgn derang bila derang free...

    ReplyDelete
  15. NP: marhaen cuma dapat kotak dan otak kreatif.
    MF: kita yang tangan keras ni pun untung jugak sebab ada geng yang tangan ajaib ni.
    LW: dah jumpa, ada kat arm rest kereta. malam ni boleh qada'.

    ReplyDelete
  16. SM:..ceittt qada la sangat!
    SM lagi: jauh dari tangan ajaib beb..tu ilmu yang DIA pinjamkan sekejap pada aku..mari kita sama-sama merasa, baru ada feel..

    ReplyDelete
  17. @LW
    bvlgari lah....estee lauder tak nak...ececeh...demand tu... :P

    @MF
    bawak anak nanti yer...

    @SM
    tapi i tak kreatif...

    ReplyDelete
  18. NP: i baru dapat bahan Chanel...nak tak?

    MF: a ahh bawak aydin tu..

    SM: ko confirm animal planet punya kotak...seswai dgn ko..

    ReplyDelete
  19. ok..nanti i buat..boleh isi tea stoberi kat dalam..

    ReplyDelete