Saturday, 16 July 2011

Bunga cik pon...

Tau tak bunga apa neh?? Aku suka bunga ni..hambek rumah makcik ri tu...
dah kering pun, but still keep it because i like it smelly..wangi sangat.
Satu bilik bau wangi..kalau balik keje, buka je pintu bilik...semerbak wanginya.
But some people avoid of this beautiful flowers..
sebab bunga ni selalunya semerbak bau selepas hujan.
Kalau waktu malam, lagi le baunya bangkit...
Haa namanya adalah bunga kesidang
atau ada juga yg panggei harum sundal malam
lebih ngeri..depa dok sebut bunga pontianak..
tapi arwah my mom and nenek panggil bunga tikar seladang..
ntah aku tatau mana datang perkataan ni
yang aku tahu..baunya sangat meresap ke jiwa..sangat!
Kalau sakit hati, cium bunga ni boleh reduce anger...best kan!

No comments:

Post a Comment